5 juli 2020 - Oostenrijk

tijdschema


RB15

RB15

Het 'thuiscircuit' van RedBull. Zal het nu gebeuren dat mijn prognose uitkomt? Op naar de vrije trainingen en de kwalificatie.

Honda heeft tenslotte op de valreep een nieuwe update waardoor de motor over meer vermogen beschikt en bovendien ook meer betrouwbaar is. Het kan niet op.

De eerste training verliep zoals verwacht, de tweede training daarentegen viel een beetje tegen. RedBull moet toch voor wat meer energie zorgen. Zaak om, nu het 'DAS'systeem van Mercedes is toegelaten, een soortgelijk, liefst beter, een systeem te ontwikkelen dat de wegligging in de bochten ten goede komt.

In de derde training was Max Ferrari de baas maar moest wederom Mercedes voor laten gaan. Ik denk dat dit in de kwalificatie ook het geval zal zijn....

Uitslag eerste vrije training: 1 en 2 Mercedes; 3. Max;
Uitslag tweede vrije training: 1 en 2 Mercedes; 8. Max;
Uitslag derde vrije training: 1 en 2 Mercedes; 3. Max;
Uitslag kwalificatie:

Startrij 1: Bottas-
startrij 2: Hamilton-
startrij 3: Max-

Het werd uiteindelijk een wedstrijd om snel te vergeten. Na elf ronden viel Max uit en na hem nog vele anderen. Hamilton stootte Albon van de baan, zogenaamd per ongeluk maar wel op het juiste moment voor Lewis waarna hij luttele strafseconden kreeg om toch nog als vierde te finishen. Botttas won en LeClerc werd tweede.

................

Zo was de uitslag van 2019

Terug naar vorige pagina