29 november 2020 - Bahrein circuit

Bahrein circuit

circuit Bahrein

Max was het vorig jaar als vierde gefinished. Dat moet nu beter kunnen. Gewoon weer als tweede of derde op het ereschavot? Wereldkampioen kan hij dit seizoen niet meer worden maar een derde plaats in dit kampioenschap is wellicht nog wel mogelijk.

De eerste training was nog even wennen, zijn wil alleen om een goed resultaat neer te zetten zorgde er voor dat Max de auto te onvoorzichtig over de kerbs stuurde. Resultaat: 6e plaats. De tweede training verliep aanmerkelijk soepeler. Alexander Albon dacht ook nog even een snelle bocht te kunnen maken, alleen jammer dat hij een verkeerde timing had en een verkeerde plek. Wagen total loss en Albon af door de zijdeur. Goed moment om nu voor de resterende races Nico Hülkenberg in te huren....of.......Jos Verstappen, hij gaat tenslotte weer racen en dan kan hij het beter meteen goed oppakken!

De derde training gaf weer meer vertrouwen in de kwaliteiten van de RedBull/Honda: snelste tijd. Nu de kwalificatie nog. Albon deed nu weer aardig mee, hij reed de vierde tijd. Daniël Ricciardo zat qua tijd in de middenmoot.

1e training:1.Hamilton - 2. Bottas - 3. Perez - 6. Max;
2e training:1.Hamilton - 2. Max - 3. Bottas;
3e training:1.Max - 2. Hamilton - 3. Bottas;
Kwalificatie:1.Hamiton - 2. Bottas - 3. Max.

Race: 1.Hamilton - 2. Max - 3. Albon.

Het was natuurlijk een verschrikkelijke race waar Grosjean vlak na de start door het oog van de naald kroop. Wat een klap was dat! Daarna ook nog eens Lance Stroll die na de herstart over de kop ging en de motor van Perez die 3 ronden voor het eind de geest gaf waardoor Alex Albon als derde afgevlagd werd. De race zelf gaf het gebruikelijke beeld met Hamilton fier aan de kop en Max die een eenzame race op de tweede plaats reed. Hij joeg Lewis wel even wat op maar was geen echte bedreiging voor hem. Bottas daarentegen had minder geluk, of was het minder rijvaardigheid? Hij eindigde als achtste.

........................

Prognose?

Terug naar vorige pagina