6 december 2020 - Bahrein circuit

Bahrein circuit

circuit Bahrein

De eerste twee trainingen lieten zien dat Mercedes, wie er ook aan het stuur zit, altijd de bovenliggende partij is. Met Max op twee zit de spanning er wel in. Er hoeft maar iets te gebeuren en Max staat op 1. Tenminste als dat 'gebeuren' Max zelf niet treft(!).

De derde training liet zien dat RedBull in staat is Mercedes naar de kroon te steken, althans als Bottas en Russell de Mercedes besturen.

Helaas, bij de kwalificatie viel uiteindelijk met Mercedes niet te spotten, zij heben nu eenmaal de snelste auto's. In de race komt er echter nog meer bij kijken - de stuurmanskunst ! De start zal met Charles Leclerc (4) naast Max (3) ook best wel een ding kunnen zijn.

Het werd inderdaad een DING(!). LeClerc tikte Perez aan en Max werd gedwongen uit te wijken en belandde vanwege de actie van LeClerc in de muur. Einde verhaal voor zowel Max als Charles. Het had zo mooi kunnen zijn......

1e training:1.Russell - 2. Max - 3. Albon;
2e training:1.Russell - 2. Max - 3. Perez;
3e training:1.Max - 2. Bottas - 3. Gasly;
Kwalificatie:1.Bottas - 2. Russell - 3. Max .

Race: 1. Perez - 2.Ocon - 3. Stroll .

De beide Mercedessen waren wegens pech, lekke band, verkeerde bandenwissel, helemaal uit het lood geslagen. Zij eindigden als 8e (Bottas) en 9e (Russell). Mercedes kon enkel zegevieren met hun motoren in de Racing Points van Perez en Stroll. Ricciardo eindigde een plaats achter Sainz in zijn McLaren. Kans dus voor hem het volgende jaar in de McLaren om Renault achter zich te houden.

........................

Prognose?

Terug naar vorige pagina