16 augustus 2020 - Barcelona

Barcelona circuit

circuit Barcelona

tijdschema


RB15

RB15

In Barcelona is de uitdaging des te groter. Gaat het tussen RedBull en Mercedes of is het een strijd tussen Lewis en Max?
Het wordt passen en meten.

Wat als Lewis uitvalt en Max wint de race, dan is de voorsprong qua puntenaantal van Lewis nagenoeg weggewerkt! Lewis moet dan op zijn tellen passen en zijn aankomend wereldkampioenschap staat op de tocht!

Zondag wordt een hete dag. Zowel op het circuit als in menig huiskamer.

Tijdens beide trainingen waren er weinig spectaculaire momenten. De uitslagen van de twee trainingen waren wat snelheid betreft niet verrassend. Alleen Bottas en Hamilton wisselden van plaats en Max was de constante factor op drie. Het was een kopie van de trainingen van vorige week. Wat misschien wel leuk is en wellicht wel wat enige spanning kan brengen is dat Daniƫl Ricciardo steeds vlak achter Max zit. Oude tijden herleven.

De derde en laatste training gaf wat uitslag betreft geen verbetering voor Max te zien, hij bleef derde. Ricciardo kon zijn vierde positie niet handhaven en reed de tiende tijd.

Het verschil in tijd tussen Max en Bottas is zo miniem dat hij dit in de race wel zal kunnen verbeteren. Tijdens de kwalificatie zal dit niet lukken, denk ik zo.

De kwalificatie verliep zoals verwacht, Dit leverde het volgende beeld op:
Eerste training:
1. Bottas; 2. Hamilton; 3. Verstappen.
Tweede training:
1.Hamilton; 2.Bottas; 3. Verstappen.
Derde training:
1. Hamilton; 2. Bottas; 3. Verstappen.
Kwalificatie
1. Hamilton; 2. Bottas; 3. Verstappen.

En nu maar racen......


Op zich was de race niet spannend want hij verliep precies zoals ik voorspelde. Alleen de snelste raceronde van Bottas voorzag ik niet, maar verder....Max loopt nu aardig in. Mijn eindstand van het wereldkampioenschap 2020 klopt ook nog. Zie de onderstaande prognose.

................

Prognose

Terug naar vorige pagina