19 juli 2020 - Hongarije-Hungaroring

tijdschema


RB15

RB15


Duidelijk is in ieder geval dat er meer vermogen nodig is om van Mercedes te kunnen winnen.

Mijn aanvankelijke prognoses om MV overal te laten winnen moeten hoognodig bijgesteld. Een derde plaats op elke race voorspellen is nu ook weer niet nodig maar hoger dan een tweede plaats, als Lewis zich niet in de kreukels rijdt, lijkt mij met het huidige motorvermogen en afstellingen niet reëel.

Vorig jaar eindigde Max als tweede en wist Hamilton de race weer te winnen. Bottas kwam toen niet verder dan een achtste eindplek. Dus er zijn kansen!

Uitslag 1e vrije training:
1.Hamilton;
2.Bottas;
8.Max.

Uitslag 2e vrije training:
1.Vettel;
2.Bottas;
7.Max..

Uitslag 3e vrije training:
1.Bottas;
2.Hamilton;
6.Max.

Wat hier uit af te leiden is dat Max na elke training een plaatsje hoger kwam. Zal hij bij de kwalificatie op plek 5 uitkomen?

Nee, hij moet buiten Mercedes ook Racing Point en Ferrari voor zich dulden en start dus als 7e. Dat wordt een helse klus om op het podium te belanden.

De start van de race leek eigenlijk een makkie voor Max. Binnen luttele seconden lag hij al tweede. De start van Bottas haperde en hij viel terug naar plaats 7. Met veel pijn en moeite, enkele bandenwissels te spijt, lukte het hem niet om Max in te halen, wel om vlak achter hem te komen.Het werd geen Vetteltje, hij bleef er netjes achter. In de laatste ronde kon hij met DRS aanvallen maar het was net te laat en als derde finishte hij. Max werd 'driver of the day'.

Eindstand:
1. Hamilton;
2. Max;
3. Bottas.

................

Prognose

Terug naar vorige pagina