6 september 2020 - Monza

Monza

tijdschemaMonza


RB16

RB16

Met Max zijn ambities is niks mis. Een podiumplaats moet toch wel weer lukken? De trainingen zullen de eerste meting zijn.

Het wordt nog spannend. In de eerste twee trainingen heeft Max geen potten kunnen breken. In de eerste sessie reed hij tegen de bandenmuur en eindigde met de vijfde tijd! Tijdens de tweede sessie lukte het evenmin, ook de 5e tijd. In de 1e training bleven zelfs Kvyat en Albon hem voor en tijdens de 2e zelfs Gasly. Dat met de B team van Alpha Tauri! Ook Norris reed sneller en uiteraard Hamilton en Bottas.
Welk strijdplan ligt er nu klaar?

Dat strijdplan moet echt in de kwalificatie tot uiting komen want tijdens de derde training kwam hij niet verder dan een zesde tijd. Hij moest buiten Bottas en Hamilton ook Sainz, Ricciardo en Norris voor zich dulden..

Het beste zal zijn dat hij tijdens de kwalificatie achter Hamilton rijdt, hem als richtsnoer gebruiken en dan gewoon nèt iets harder rijden.

De strijd verliep heel chaotisch. Veel ongelukken. Hamilton kreeg wegens verkeerd inrijden in de pits de nodige strafpunten waardoor hij helemaal naar achteren moest. Max viel met pech uit evenals Vettel.Charles Leclerc maakte met hoge snelheid een crash in de bandenstapel. Er was wel een leuke strijd tussen Gasly en Sainz die samen om de overwinning streden. Gasly had de langste adem.

................

Prognose

--------------------------------------------------------------------------------


Terug naar vorige pagina