11 oktober 2020- Nürburgring

Nürburgring of EifelcircuitRB16

RB16

Nu komt een echte uitdaging. De Nürburgring is na vele jaren weer in gebruik als F1 circuit. Vorig jaar won Max nog in Hockenheim en om dat te evenaren in het land van Mercedes, dat is de uitdaging. Daarbij komt dat bij een goed resultaat Honda nog eens goed na moet denken of zij de F1 ook daadwerkelijk wil verlaten. Of wellicht via een achterdeur toch mee blijft doen!

Voor wat het betreft het resultaat heeft Max de te verwachten regen in elk geval mee!

Dat gold niet voor de eerste twee trainingen. Die werden juist vanwege de regen en mist afgelast. In de derde training liet Max zijn tanden zien en in de kwalificatie toonden Max en Honda aan dat de ingeslagen weg, for the time being(!), de juiste is.

De race had een wonderlijk verloop. Veel uitvallers, zelfs de auto van Bottas gaf het op. Max reed voornamelijk eenzame rondjes, behalve na de safety car toen Daniël Ricciardo hem probeerde in te halen bij de herstart, maar de Renaultmotor had te weinig power en moest DR zijn poging staken. Daniël sleepte er niettemin toch een derde plaats uit. Welcome back! Max werd tweede en natuurlijk Hamilton op één.

naar Max, an exciting happening