25 oktober 2020- Portimão

Portimão-circuitRB16

RB16

Wil Max de 2e plek van het klassement weer overnemen dan zal, buiten dat hij dan weer als tweede moet finishen, Bottas als negende de race moeten beëindigen of weer uitvallen. De kans daarop is klein.

Tijdens de eerste twee trainingen ging Max als een speer. Eerste training: derde, tweede training: tweede. De trend is veelbelovend. Alleen Bottas is een taaie. Als Max het volgende jaar Nico Hülkenberg als teammaat heeft dan is er geen houden aan. Volgend jaar wereldkampioen.

De derde training gaf weer het gebruikelijke beeld: M.M.RB.

De kwalificatie: geen verrassing- Hamilton- Bottas - Max.
Het verschil kan RedBull maken met slimme pitstops en een goede uitbalancering om de bochten sneller te kunnen nemen dan een Mercedes. Het gaat tenslotte om seconden of tienden van seconden. Met andere woorden: Max op 2 hoeft geen utopie te zijn. Alleen moet de baan wel heel blijven en dat er geen putdekseltjes o.i.d. boven het nieuwe asfalt uitsteken.

De einduitslag was geen verrassing: Hamilton- Bottas - Max. Max reed weer een eenzame race, zowel vóór hem als achter hem gaapte grote tijdsgaten. Alleen de eerste ronden was het spannend toen iedereen nog om de beste plek kon strijden en Perez over de voorwielen van Max heen denderde maar wonder boven wonder niet hoefde uit te vallen. Max verloor toen wat posities, hij stelde echter na wat rondjes weer snel orde op zaken en sloot aan op afwisselend Bottas of Hamilton.De putdekseltjes bleven op hun plaats.

naar De resultaten

naar Max, an exciting happening