Terug naar vorige pagina

70e verjaardag circuit Silverstone Engeland


tijdschema


RB15

RB15


Heeft Max nog steeds wat te bewijzen?

Nee, hij hoeft niets te bewijzen, het is een gegeven en de eerste training toonde dat ook aan. Max reed netjes de derde tijd achter de beide Mercedessen. Het is niet anders.

De tweede training was was van hetzelfde laken een pak met dit verschil dat Ricciardo vleugels had gekregen en zelfs de derde tijd pakte. Max op minder dan een seconde er achteraan. De Ferrari van Vettel was de weg kwijt en blies zijn motor op. Het komt er dus op neer dat de wedstrijd een kopie wordt van de race een week eerder. Het wordt dus zoals Max het zelf zegt: een eenzame race. OF..er zal weer iets heel onverwachts moeten gebeuren, een van de Mercedesmotoren begeeft het of een vogel vliegt tegen een van de Mercedes coureurs. Je weet het niet!
In de derde training zal RedBull overigens de volgorde wel weer herstellen.

Niet dus, Max werd gehinderd door Stroll en zijn snelle tijd werd daardoor teniet gedaan. Hij probeerde het echter niet opnieuw en dat was jammer!

Er zit niets anders op dan zich tenminste als derde te kwalificeren!

Ook dat is niet gelukt, het werd de vierde positie maar wel de tweede startrij naast Nico Hülkenberg. Nico heeft goede zaken gedaan! Als Max op de tweede plaats wil eindigen moet hij Nico snel in kunnen halen en hopen dat een Mercedesrijder een vuiltje in zijn oog krijgt of, dat lijkt onwaarschijnlijk, weer bandenpech krijgt.

Nu hebben er al twee coureurs van wie ik echt hoop dat ze hoog eindigen Max ingehaald tijdens de training: Daniël Ricciardo en Nico Hülkenberg. Wat voor spektakel zal dit in de race opleveren?

De vraag is: wat is de bandenstrategie van RedBull en Max, hard-hard-zacht? Die heeft ook een mogelijkheid voor de snelste ronde tijdens de laatste fase van de wedstrijd.

De banden speelden wederom een grote rol en na de uitgekiende bandenkeuze van Max/RedBull en een sublieme rijstijl kon Max de winst naar zich toe trekken. Mercedes had weer een banden probleem en Ferrari een Vettelprobleem.

Eerste training:
1. Bottas; 2. Hamilton; 3. Verstappen.

Tweede training:
1.Hamilton; 2.Bottas; 4. Verstappen.

Derde training:
1. Hamiton; 2. Bottas; 7. Verstappen.

Startrij
1. Bottas; 2. Hamilton; 3. Hülkenberg; 4. Verstappem.

Uitslag
1. Verstappen; 2. Hamilton; 3. Bottas.

................

Prognose

Uitslagen 2019 vind je hier

Terug naar vorige pagina