welsteil.nl

Steilpeil


Hyperloop


Wat is de huidige stand van zaken?

De ontwikkeling heeft een behoorlijke stap gezet. Richard Branson nam de Hyperloop op in zijn 'Virgin group'. Hij vindt het 'ridiculously exciting'.

Onderstaande video verscheen 20 mei 2021 op Youtube.

Op 17 april 2019 is het onderstaand artikel in "de Telegraaf" verschenen over de ontwikkelingen bij Hyperloop Hardt.

Hyperloop in de polder
De Nederlandse start-up Hardt, een spin-off van het hyperloopproject van de TU Delft, wil graag een testtraject bouwen in Nederland. Volgens een haalbaarheidsstudie die die TNO vorig jaar uitvoerde in opdracht van toenmalig minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) is de Flevopolder, tussen Lelystad en Almere, hiervoor de meest geschikte locatie. Een verbinding tussen Schiphol en Lelystad Airport zou volgens TNO een mogelijke toekomstige route kunnen zijn. Hardt haalde al zo’n 2 miljoen euro aan investeringsgeld op. Een van de eerste investeerders was voetballer Gregory van der Wiel. Ook de NS stak geld in het project.

 

Het kan allemaal nog mooier uitpakken als het idee om de Hyperloop als proeftraject in Flevoland/N.O.polder aan te leggen gerealiseerd wordt!

Hyperloop-Flevoland.

De suggestie van deze site uit januari 2017 om de World Expo 2025 Rotterdam te organiseren als 'Rotterdam - Eemshaven is nooit meer een andere reactie gekomen dan 'te duur', niet te realiseren' kortom:


Het idee was om in het kader van de World Expo 2025 o.a. in Flevoland/ N.O.polder een proefproject aan te leggen van de Hyperloop wat dan tevens een eye-catcher zou worden voor het buitenland en zodoende het Nederlands peil op technologisch gebied naar een grotere hoogte te tillen.

Maar wat schetste mijn verbazing toen minister Schultz met een opzienbarend plan kwam om de Hyperloop als proef in Flevoland aan te leggen!!??

Tot nu toe is er echter nog niets van gekomen.

Nieuws van de dag op 6 juni 2017 in de Telegraaf

Een andere suggestie van Welsteil was om in Groningen dan een testbaan aan te leggen voor een toepassing van:

energie op waterstof in poedervorm, de nederlandse uitvinding van Gerard Lugtigheid. Ook dat werd een brug te ver genoemd!!!????

Zal dat nu ook ineens kunnen?

In het Financieel Dagblad van 4 december 2017 staat dat er een onderzoek komt naar een Nederlandse testbaan voor de hyperloop, de vacuüm vervoersbuis waar treinen met een noodvaart doorheen kunnen zoeven. Dinsdag stemde de Tweede Kamer in met een voorstel van D66-kamerlid Rob Jetten.

Het onderzoek gaat nog niet over de bouw, maar hoe de bouw van een testbaan is te financieren. Een testtraject van drie tot vijf kilometer zou in Flevoland kunnen komen te liggen, en de bouw zou zo'n 120 mln kosten.

Tekening van de Hyperloop in Nederland.
Tekening van de Hyperloop in Nederland.Foto: Hardt

Hyperloop

Nederlandse bedrijven vroegen een maand geleden al de overheid om een testtraject, maar stelden dat de overheid vooral moest betalen. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat reageerde dat vooral het bedrijfsleven moet betalen.

Wel is er breder enthousiasme over het plan. Demissionair minister Schultz van Haegen schaarde zich na een haalbaarheidsstudie van TNO al achter het idee om een testfaciliteit te laten bouwen. In Nederland werkt het Delftse Hardt Hyperloop aan de ontwikkeling van de snelle trein. Hiermee zou een reizigers in pakweg een kwartier van Schiphol naar Eindhoven kunnen zoeven.

----------------------------

Terug naar welsteil.nl.